SNJEŽNA KRALJICA I PHILIPS LUMIFY ULTRAZVUK NASTAVLJAJU SURADNJU U 2021. GODINI

9. siječnja 2021.

Tijekom nedavno održane utrke Svjetskog skijaškog kupa u Hrvatskoj, hrvatski zdravstveni tim ponovno je bio opremljen najboljim point-of-care mobilnim ultrazvukom na tržištu, Philips Lumify, koji donosi pouzdanu kliničku dijagnostiku u stvarnom vremenu na samo sportsko borilište.

Natjecanja na najvišoj razini uvijek donose velika uzbuđenja, no ujedno sa sobom nose i brojne rizike koji su prisutni kod intenzivnih treninga i fizičkog stresa kojemu se skijaši izlažu kako bi ostali u vrhunskoj formi. Rizici se ne mogu u potpunosti ukloniti, no mogu se kontrolirati proaktivnim praćenjem tjelesnog stanja natjecatelja. Lumify omogućuje obavljanje provjera stanja sportaša na samoj stazi, u bilo koje doba, putem tablet računala ili smartphone uređaja. Dodatno, postoji i mogućnost prijenosa slike u stvarnom vremenu na udaljenu lokaciju putem telemedicinske usluge Reacts ukoliko je uređaj spojen na Wi-Fi ili mobilnu mrežu.

„Prenosivost i klinička pouzdanost koju Lumify pruža čine ga iznimno korisnim alatom za osiguravanje najboljeg mogućeg ishoda u slučaju ozljede. Što se ozljeda prije pravilno dijagnosticira, prije se može započeti liječenje, te smanjiti vremenski period do potpunog oporavka. Ovo je smjer budućnosti zdravstvene njege u profesionalnom sportu“, izjavio je Igor Borić, dugogodišnji liječnik hrvatske skijaške momčadi.