NA SNJEŽNOJ KRALJICI PO PRVI PUT SE KORISTI NAJNOVIJI ULTRAZVUČNI UREĐAJ PHILIPS LUMIFY

4. siječnja 2020.

Ovog vikenda održava se prva slalomska utrka Svjetskog skijaškog kupa u novoj godini. Dok se najbolje slalomašice i slalomaši svijeta pripremaju za sljemenske utrke, tim liječnika koji brine o zdravlju hrvatskih skijašica i skijaša predstavlja inovacije na ovogodišnjoj Snježnoj kraljici.

Naime, liječnički timovi na Snježnoj kraljici koristit će ultrazvučni uređaj Philips Lumify po prvi put na nekoj od utrka Svjetskog skijaškog kupa. Ovaj uređaj specifičan je po tome što će skijašice i skijaši moći u svakom trenutku obaviti ultrazvučni pregled, i to putem tableta ili mobilnog uređaja uz korištenje ultrazvučnih sondi i aplikacije Lumify.

Kao i do sada, brojni timovi u sklopu Snježne kraljice rade na povećanju kvalitete utrke te cjelokupnog događaja za skijašice, skijaše, posjetitelje i sve prisutne. Ova vrsta medicinske inovacije uvelike će olakšati hrvatskim skijašima i skijašicama, a liječnik hrvatske skijaške reprezentacije, dr. sc. Igor Borić imat će priliku obaviti sve potrebne preglede u svakom trenutku i na svakom mjestu što omogućava kvalitetnu ultrazvučnu dijagnostiku u najkraćem mogućem vremenskom roku.

„Ove godine imamo priliku pružiti svim skijašima na utrkama Svjetskog kupa u Zagrebu mogućnost ultrazvučnog pregleda Philipsovim ultrazvučnim mobilnim aparatom Lumify. Uređaj imamo uz sebe na ciljnoj ravnini tako da svi sportaši koji imaju nekakve ozljede koštalno-mišićnog sustava ili unutarnjih organa, imaju priliku na licu mjestu dobiti pouzdanu dijagnostiku koristeći vrhunski ultrazvučni mobilni aparat“, izjavio je dr. Borić.

Inače, dr. Borić je iskusan liječnik, koji cijeli život radi sa sportašicama i sportašima te jako dobro poznaje sportske ozljede. Radio je s Blankom Vlašić, Lukom Modrićem, Marinom Čilićem, Bornom Ćorićem, kao i s Janicom i Ivicom Kostelićem. Još od početka Janičine karijere bio je u timu Ante Kostelića, a danas brine o zdravlju hrvatske skijaške reprezentacije.